Niels Uenk

Niels Uenk studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, met als specialisatie inkoop, logistiek en operations research. Na zijn studie werkte Niels van 2008 tot 2013 als supply chain consultant bij ORTEC. In 2013 maakte Niels de overstap naar PPRC. Vanaf de start heeft de gemeentelijke inkoop in het sociaal domein zijn interesse.

Als hoofdonderzoeker en projectleider heeft Niels vele onderzoeken voor derden uitgevoerd, onder andere samen met het Centraal Plan Bureau, het Nederlands Jeugdinstituut en I&O Research. Niels haalt veel energie uit het begeleiden van gemeenten bij innovatieve inkoopmethoden in het sociaal domein. Hij schrijft regelmatig (wetenschappelijke) publicaties, en geeft lezingen en trainingen. Zo is Niels hoofddocent van diverse NEVI-trainingen over inkoop in het sociaal domein voor gemeenten.

Niels promoveerde op 6 september 2019 aan de Universiteit Utrecht op het gebied van gemeentelijke inkoop van Wmo-diensten. Sinds 2021 is Niels directeur van PPRC.  Naast zijn activiteiten bij PPRC maakt hij deel uit van het internationale onderzoeksteam IRSPP: de International Research Study on Public Procurement.

Interessegebieden

  • Sociaal domein
  • Kostprijsonderzoek
  • Innovatief inkopen