Esmee Peters

Esmee Peters behaalde haar bachelor in International Business aan de Universiteit van Maastricht. Daarna rondde ze Cum Laude de master Business Administration af aan de Universiteit Twente, met een specialisatie in Purchasing & Supply Management. Haar afstudeeronderzoek, dat ze uitvoerde bij PPRC, ging over innovatie instrumenten binnen de publieke inkoop. Tijdens haar afstudeerperiode deed Esmee onder andere praktijkervaring op bij het internationale onderzoeksteam ‘International Research Study of Public Procurement’ (IRSPP). Ze hielp het IRSPP met het organiseren en uitvoeren van een internationale bijeenkomst van publieke inkoopexperts omtrent innovatie. Sindsdien maakt Esmee deel uit van het IRSPP-onderzoeksteam.

Binnen PPRC is Esmee hoofdonderzoeker van het MASSC-project (MAterial Supply Strategies in a Crisis), waarbij gekeken wordt naar de inkoop van kritische materialen tijdens COVID-19, op zowel nationaal als internationaal niveau. Tevens werkt Esmee mee aan andere opdrachten omtrent crisismanagement in samenwerking met de Universiteit Twente en IRSPP. Op hetzelfde onderwerp is Esmee buitenpromovendus aan de Universiteit Twente. Ze focust zich onder andere op de rol van publiek inkopen in tijden van crisis, en de invloed van een crisis op rol van publieke inkoop.

Bij lezingen en onderzoeksopdrachten binnen PPRC, kun je Esmee ook tegenkomen in andere onderzoeksvelden. Zo deed zij statistisch onderzoek naar de toegevoegde waarde en ongewenste effecten van intermediairs.

Interessegebieden

  • Crisisinkoop
  • Innovatie